22-06-13

Wedstrijd plaats 5 & 6: Time Out Eernegem - ZVC HCV 2 - 6

Vandaag was het al weer de 6e en tevens laatste match op het Lente Tornooi van Gistel. Na winst in de kruiswedstrijden tegen ZVC De Zwerver, spelen we vandaag voor plaatsen 5 & 6. We willen het tornooi op een goede en mooie manier afsluiten en tevens tonen dat we als team groeien.

 

Tegenstander Time Out Eernegem, kwamen we eerder al tegen in de poules. Toen werd het 5-3 in ons voordeel, maar deze ploeg dat teert op wilskracht en enthousiasme kwam in die partij terug van 3-0 tot 3-3. We wisten dus waar we ons aan konden verwachten. De eerste helft is een wedstrijd die goed op en af gaat, maar wij kunnen opnieuw rekenen op een sterke Sammy. Nadat wij 0-1 voor kwamen, voerde Time Out de druk op en knutselde het in 2 minuten, 2 doelrijpe pogingen in elkaar. Gelukkig staat Sammy op een hoog niveau te keepen en houdt hij de ploeg recht. Zo gaan wij alsnog met een 0-1 voorsprong de rust in.

 

De tweede periode is amper op gang getrapt en de bordjes hangen al in evenwicht. Het gelooft bij Time Out groeit zienderogen. Het sein voor de Honda Casier-Verbarkor boys om het tempo en het spelpeil met een ruk de hoogte in te jagen. En hoe! Ons hoger tempo en meer geslaagde combinaties en de afnemende fysieke kracht bij de tegenstander, zorgt er voor dat we vlot uitlopen, van 1-1 naar 1-5. De veer gebroken bij de tegenstander. Toch kunnen ze nog milderen tot 2-5, maar het is de uit de doden opgestane Björn "Gascoigne" Delys, die de eindstand vastlegt op 2-6!

 

Zo pakken we  plaats 5 op dit Lente Tornooi, dat gewonnen werd door de "ouderen" van Carrier. Al bij al kunnen we terugblikken op een degelijk tornooi. We zijn nog in volle opbouw en de prijzen in de competitie van De Barloke, worden pas op het einde uitgedeeld. Dat weten we uit ervaring!

 

Ook het vermelden waard, de finaleplaats van de Veteranen van Verbakor! Zij werden echter afgeremd door afzeggingen en blessures in deze finale. Een mooie zilveren medaille dus op hun Lente Tornooi mini-voetbal in Gistel!

 

Speelden: Sammy, Koen (1), Björn (1), Arne (2), Brend (1), Christof (1) en Robby.

13-06-13

Kruisfinale plaats 5 tem 8: ZVC De Zwerver - ZVC HCV 7-7 (shootouts: 0-1)

Nadat we de laatste poulematch verloren van finalist, Fusion Oostende, onder impuls van een ongenaakbare Saelens (scoorde alle doelpunten tegen ons). Werden we naar de tabel verwezen voor plaatsen 5 tem 8. In deze kruisfinales troffen we ZVC De Zwerver (nr. 5 reeks 1, Liga de Barloke). Geen onbekende tegenstander voor de meesten onder ons (met Verbakor), want we speelden in competitie van De Barloke al 3x tegen hen dit seizoen. We verloren 3x, waarvan de laatste keer nog vorige week, weliswaar nipt en tegen een "verzwakt" ZVC De Zwerver. In deze wedstrijd staan ze op sterkte met onder meer Van Borm op doel, Batti en Besh in de achterhoede en voorin teren ze op de snelheid van Toth en de flitsen van Tanguy en Dinne. Wij doen het met quasi dezelfde ploeg van de laatste weken, enkel Björn haakt af na een Gascoigne avondje op de Dolle Dagen de avond voordien. Zo verschijnen we met 6 pionnen op het wedstrijdblad. (en voor het eerst dit seizoen zonder supporters)

 

De wedstrijd zelf is er eentje van kat en muis. Constant neemt De Zwerver de leiding in de match en constant zetten wij de achtervolging in. Fouten bij ons worden onherroepelijk afgestraft, terwijl wij aan de overkant ook voldoende kansen creëren en ook het geluk aan onze zijde hebben. Brend rond een knappe aanval, met Robby knap af. Ook vandaag spelen de corners een grote rol. Want elke ploeg krijgt een shoot-out of 3. Arne neemt deze voor zijn rekening bij ons en scoort een 2 op 3. Ook Robby heeft zijn kanon vandaag behoorlijk op scherp! 2 knappe doelpunten, alleen Van Borm kan hem van een 3e houden met een safe op strafschop. Vernimmen scoort dan weer een beauty (wat prompt een transferaanbieding - tijdens de match - oplevert van de tegenpartij. Hij bedankte vriendelijk). Op enkele tellen van het einde, komen we een eerste keer op voorsprong 6-7, maar een overtreding in het doelgebied levert De Zwerver nog een strafschop op. Sammy kansloos en 7-7. Op naar shoot-outs! Aangezien Sammy voor ons elke shoot-out pakt, hebben we genoeg aan de goal van Robby (Arne stift op de lat) om ons enigszins onverhoopt te plaatsen voor de wedstrijd voor plaats 5 & 6. Daarin spelen we tegen Time-Out Eernegem, waar we al in de poule tegen speelden. Dat bleek geen makkelijk klus te zijn, al kunnen we in deze match ook tonen, dat ons team wel degelijk stappen heeft gemaakt in de laatste weken.

 

Speelden: Sammy, Koen, Christof (1), Arne (3), Robby (2) en Brend (1).

 

Volgende week spelen we op dinsdag 18 juni om 21u onze laatste match op het Lente Tornooi. Dezelfde manschappen, aangevuld met Björn "Gascoigne" Delys, zullen het opnemen tegen Time-Out Eernegem voor plaats 5 & 6.

15-05-13

Time Out Eernegem - ZVC HCV 3 - 5

Onze 3e en voorlaatste wedstrijd in de poule van het Lente Tornooi. Vandaag heet de tegenstander Time Out Eernegem, dat in zijn eerste twee partijen 0 op 6 haalde. Na onze eerste nederlaag van vorige week, wilden we terug aanknopen met de zege. In vergelijking met vorige week, kwam Björn voor de eerste keer bij de selectie in de plaats van Tom Blancke. Voor de rest stonden dezelfde pionnen op het veld, als de afgelopen 2 wedstrijden.

 

Het werd een wedstrijd met 2 gezichten. In de eerste helft spelen we goed en kunnen we een x-aantal kansen creëren. We gaan dan ook de rust in met een 0-3 voorsprong. Normaal dien je zo'n voorsprong op een volwassen manier, zoals in wedstrijd 1, te kunnen verdedigen en de score te kunnen uitdiepen. Niets is minder waar, want gedurende een kwartier kennen we een serieuze black-out. De tegenstander profiteert hier gretig van en hun geloof in een goede afloop stijgt dan ook met de minuut. We hangen als los zand aan elkaar en na 15min spelen in de 2e helft staat het opeens 3-3 en alles te herdoen! Gelukkig tonen we een goede mentale weerbaarheid en knokken we ons terug in de wedstrijd. Net op tijd en kort nadien scoren we de 3-4. De tegenstander blijft op enthousiasme teren en wij krijgen weer iets meer ruimte, als zij op zoek gaan naar de gelijkmaker. Zo slagen we erin om de 3-5 op het bord te krijgen en krijgen we nog kansen op meer. Maar de kansen blijven onbenut.

 

Eindstand 3-5 en 6 op 9. We pakken de punten, maar we mogen niet vergeten dat we op alle vlakken nog wat werk voor de boeg hebben. Niet verwonderlijk, want het is pas onze 3e wedstrijd samen. Het positieve is, dat we wel blijven knokken zijn en alsnog de winst kunnen pakken. Bouwen op de goeie punten en werken aan de mindere punten, dat is de enige weg naar boven.

 

Speelden: Sammy, Koen (1), Björn (1), Arne (1), Christof (1), Brend (1) en Robby.

Hoofdsponsor Caje, John Vernimmen en Wim Wybo zorgden voor de technische en logistieke ondersteuning op de bank.

 

Volgende week wacht ons wedstrijd 4 en meteen eentje van groot belang. Tegenstander, het sterke Fusion Oostende. Deze ploeg is van het niveau van Sportclub Gistel en we weten hoe dat is afgelopen. Bij winst spelen we quasi zeker de halve finale, verlies stuurt ons richting wedstrijden voor plaatsen 5 tem 8.

 

We spelen volgende week met dezelfde 7 mensen.

 

Aanvang: Dinsdag 21/05/13. Uur: 20u.