10-10-13

HCV - Vastgoedbox 6-1

Speeldag 6 en meteen ook halfweg de eerste van drie speelrondes. Na onze mooie zege van vorige week, stond deze keer Vastgoedbox tegenover ons. De opvolger van ZVC Edgar. Een ploeg met snelheid, veel werkkracht, maar gelukkig ook niet de meest technisch begaafde ploeg. Toch zorgen die eerste 2 facetten er voor, dat dit een zeer lastige tegenstander is. Je bent er nu eenmaal nooit klaar mee. We speelden voor het eerst deze competitie en voor de eerste keer ooit in Lombardsijde. Een zaal die groter is dan wat we gewoon zijn in De Barloke. Kortom, het spel wat aanpassen. Voor het eerst dit seizoen, konden we ook met een zo goed als zelfde ploeg aantreden als de week voordien. Wim viel weg door werkverplichtingen. Kristof Cooleman en nieuwkomer Tristan (de jongste speler in de selectie) vervoegden het team. Zo traden we met volgende spelers aan: Caje, Tom B, Björn, Koen, Tristan, Christof en Kristof C.

 

De wedstrijd zit in eerste instantie goed gesloten, maar toch vallen in de eerste 5min een paar halve kansen aan weerszijden. Daarna nemen wij de match in handen en scoren we vrij kort na elkaar ook 2x. Dit zet onze ploeg meteen in een zetel. Want nu moet Vastgoedbox komen en kunnen wij op de counter loeren. We staan goed in blok en ook Caje is baas in zijn doelgebied, alleen loopt de passing bij ons soms wat mank. "Te veel afval in het spel" zoals Vercauteren zou zeggen. De wedstrijd lijkt op een 2-0 ruststand af te stevenen, maar dan acht Tom B zijn moment gekomen. Tom verovert de bal op zijn eigen helft, bij Vastgoedbox staan ze uit positie en Tom trekt richting doel. De doelman verkleint zijn hoek goed en verwacht een schot in de verste hoek. Tom heeft het echter net iets anders bekeken, balletje achter het steunbeen en een schitterende goal in de korte hoek. Dit orgelpunt zorgt voor een 3-0 ruststand.

 

Bij Vastgoedbox wisselen ze bij de rust van doelman, in de hoop een speler meer te creëren op het veld en ons zo op eigen helft te houden. Zij nemen het initiatief in die eerste paar minuten, maar het is al snel nieuwkomer Tristan die Vastgoedbox helemaal afmaakt. Hij zet zich door, door het centrum, en met zijn laatste krachten tipt hij de bal tussen de benen van de grabbelende doelman. Daar waar Vastgoedbox hoopte snel tegen te scoren, krijgen ze het doelpunt aan hun kant binnen. Dit zorgt er voor dat wij de match nu kunnen controleren en we teren op onze counters. We lopen hierdoor nog uit tot 6-0. Toch blijft Vastgoedbox vast houden aan hun speelstijl, knokken tot de laatste minuut. Hierdoor kunnen ze alsnog een verdiende eerreder optekenen en moet Caje met een prima tussenkomst de 6-2 nog voorkomen. Niet veel later, fluit een goed leidende Pirard af. Einde wedstrijd en voor het eerste een afgetekende zege voor de HCV boys met 6-1! Zo verstevigen we onze 3e plaats en pakken we 13 op 18.

 

Volgende week kruisen we de degens met Twilight. Opnieuw een oude bekende voor ons. Een ploeg die ook al enkele jaren samen speelt en een paar spelers hebben die het verschil kunnen maken. We treden voor het eerst dit seizoen ook aan op de vernieuwde sportvloer van Middelkerke. Volgende wedstrijd: Twilight - HCV op maandag 14 oktober om 20u in MIDDELKERKE.

05-10-13

JBC Middelkerke - HCV 4-5

Op speeldag 5, troffen we met JBC Middelkerke een ploeg die evenveel punten had als HCV. Vorige speeldag leden ze hun eerste nederlaag tegen het ongenaakbare Carrier. Wij zijn sinds speeldag 2 ongeslagen en we wilden dit ook zo houden. In vergelijking met de vorige match, verdwenen 3 namen van het wedstrijdblad en kwamen 3 namen in de plaats. Randall (armbreuk), Davy (liesblessure) en Rubinho (werk) waren er niet meer bij. In hun plaats kregen we versterking van Björn, Tom B en Wim. Ook al moeten we opnieuw schuiven, onze sterkte is dat we amper aan kwaliteit inboeten. Integendeel soms. De 6 van deze week werden zo: Caje, Björn, Tom B, Koen, Christof en Wim.

 

De wedstrijd begon redelijk gesloten. JBC trok zich terug en rekende op, fouten van ons of de counter. Caje moet 2x gepast ingrijpen bij een 0-0 stand, maar ook hun doelman moet zich onderscheiden op enkele pogingen van ons. Toch lukt het ons halfweg de 1e helft om een 0-2 voorsprong uit te bouwen, na een vrije trap die werd binnen gedevieerd en een knappe aanval/doorsteekpass. We hebben de match goed onder controle, meer zelfs, we kunnen de score uitdiepen, maar laten het na. 2 persoonlijke fouten van HCV zorgen er echter voor dat JBC, Caje 2x kansloos te grazen kan nemen en zo de score gelijk trekt. Wij geven echter niet op en gaan terug op zoek naar de voorsprong, wat ook lukt en al snel komen we opnieuw 2-3 voor.

 

De tweede helft begint gelijk opgaand, maar gaandeweg lijken wij weg te zakken en JBC krijgt meer vat op de partij. Het wordt niet veel later 3-3 en en halfweg de tweede helft neemt JBC zelfs de leiding, 4-3 met nog 10 minuten te spelen. Wij proberen, maar besluiten vaak te overhaast en te geforceerd. JBC lijkt de match onder controle te hebben. En toch lukt ons de 4-4 met een onhoudbaar schot van Christof vanuit het niets. Een doelpunt dat de schwung terug in de ploeg brengt en zo nemen wij opnieuw het commando van JBC over. Een kans of 3 volgen nu snel na elkaar. Bij één van die kansen, onderscheppen we de bal op eigen helft en komen we er razend snel uit met 3 man. Tom B, verdeelt en heerst in die fase en maakt optimaal gebruik van de 2 man naast hem en schotelt zo de 4-5 aan Koen voor. JBC zet alles op alles en drukt ons nog even weg, maar wij kunnen rekenen op een sterke Caje in die slotfase. Na een fysiek slopende match, waarin we ons alle 6 dubbel dienden te plooien, nemen wij alsnog de 3 punten mee naar huis en winnen zo voor de 3e keer op rij. Met een 10 op 15 maken we een goede start en staan we zo stevig op de 3e plaats.

 

Op speeldag 6, spelen we komende woensdag, 9 oktober, om 20u30 in sporthal de Bamburg in Lombardsijde tegen Vastgoedbox (ex-Edgar). Deze ploeg staat bekend als een nooit aflatende en fysiek sterke ploeg. Maw weer een match op het scherp van de snee voor ons.

25-09-13

HCV - Baranquilla 6-4

In match 4 van de competitie gingen we op zoek naar onze 2e overwinning. Tegenstander: Baranquilla dat in de stand al 6 punten telt, 2 meer dan ons. Vandaag verschenen we opnieuw met 6 op het blad, waaronder 2 nieuwkomers. Davy Vandiedonck en Randall Van Houtte maakten hun debuut voor HCV. Caje nam opnieuw zijn plaats op doel in en ook Rubinho was terug van de partij. In vergelijking met onze vorige partij, bleven dus enkel Christof en Koen nog over. Zo kwamen we bij: Caje, Christof, Koen, Davy, Ruben en Randall.

 

De wedstrijd start relatief gesloten en bij ons is het nog zoeken om de 2 nieuwelingen in te passen. Maar al snel blijkt, dat beide spelers hun draai vinden en het team sterker maken. Baranquilla opent de score, maar wij knokken ons terug in de match. En zo blijft dit spelletje gedurende driekwart van de wedstrijd aanhouden. Baranquilla dat telkens op voorsprong komt, maar wij die iedere keer opnieuw gelijkmaken. De wedstrijd gaat steeds op en af en kansen volgen langs beide kansen. Daar waar Caje in de eerste helft nog een paar, voor zijn doen, mindere tussenkomsten had. Had hij in de 2e helft een paar goeie reddingen in petto. Al kon dat ook gezegd worden van de doelman aan de overkant. Bij wijlen toveren we een paar goede acties op de vloer, die ook resulteren in knappe doelpunten. Maar het is pas in het slot dat we het verschil kunnen maken. Rubinho houdt telkens goed de bal en verdeelt het spel op de snelle Randall en Christof. Davy en/of Koen zorgen telkens voor het slot op de deur achterin of sluiten bij als extra man in de aanval. We moesten lang achtervolgen, maar wanneer ref Detailleur (die achteraf toegaf dat het een leuke match was) de partij affluit, staan de bordjes toch in ons voordeel. Een mooie 6-4 zege, waarin iedereen het beste van zichzelf gaf. Fysiek toonden we ons ook de sterkste, van een ploeg die nochtans met 8 man aantraden. Opmerkelijk is ook dat nieuwkomer Randall meteen 3 treffers voor zijn rekening nam.

 

Een mentale en fysieke opsteker en vooral onze 2e zege in 3 matchen. We starten de competitie met een mooie 7 op 12. Volgende week vrijdag 4 oktober spelen we om 21u tegen JBC Middelkerke in Leffinge, dat tot op heden nog ongeslagen is. Al spelen ze deze 4e speeldag wel eerst nog hun topper tegen Carrier. Het wordt meteen weer een test om te zien of we intussen nog vooruitgang maakten.