16-01-14

BEKER: Hubo Ichtegem (IV) - HCV 4-3

Het laatste treffen van 2013 is er eentje voor de Beker. De Beker is een leuk extratje, omdat je tegen ploegen uit andere reeksen speelt en dan ook vaak merkt of een ploeg er op zijn plaats zit ja dan nee. Hubo Ichtegem is zo'n ploeg die een reeks of 2 te laag speelt. Een goed voetballend geheel met veel jongeren, maar ook een paar ontvlambare karakters.


Robby depanneert in doel en krijgt Bjorn, Birger, Kristof C, Christof V, Tristan en Randall voor zich. De wedstrijd op zich is aardig om volgen en we zijn aan elkaar gewaagd. Toch hebben zij in de cruciale fases net iets meer geluk.Een bal die blijft hangen valt voor een voet van hen, of een aanval van ons die op de paal katapulteert en een rake counter oplevert voor hen.


Na de rust komen wij beter in de wedstrijd, door een kleine aanpassing in de tactiek. We naderen tot op één doelpuntje, nadat we er 3 achter stonden. De wedstrijd wordt virieler en bitsiger. In een duel ter hoogte van de middellijn verliest Christof de bal en gaat in de achtervolging, hij kan deze terug veroveren, maar de tegenstander trekt aan de broek van de aanzettende Christof. Hierdoor verliest hij zijn evenwicht en ipv de bal weg te tikken van zijn aanstormende tweede tegenstander, zit hij op de voet. Deze speler laat zich nogal héél theatraal vallen en de poppetjes gaan aan het dansen. Hun kapitein, komt aangestormd en reageert furieus en met een vuistslag richting één van onze spelers, jammer genoeg zondigen wij ook aan onsportief gedrag en moeten brandjes geblust worden. Ref Detailleur lost het zonder rode kaarten op, maar toch niet helemaal correct. Gelukkig keert de rust terug en spelen de beide teams, zoals in de eerste helft terug een fair einde van de wedstrijd. Door de (onterechte) gele kaart van Christof moeten wij ons spel aanpassen en kunnen we de druk die we aan het zetten waren, niet meer aanhouden. De partij eindigt voor ons zo met het kleinste verschil in negatieve zin.


Het Bekeravontuur zit er al op en we treffen in onze laatste poulematch, het zeer sterke Smalle Van Loocke aan. We kunnen er alleen maar het beste van maken!


30-12-13

HCV - Caro Building 9-3

Alweer de laatste competitiewedstrijd van 2013. Na de zege op de vorige speeldag, wilden we de lijn met goede prestaties doortrekken. Met Caro Building komen we een ploeg tegen, die ons ligt, maar waar we het altijd moeilijk tegen hebben. Dat bewijst ook de 5-5 van in de 1e ronde. Vandaag kunnen we opnieuw 7 namen op het blad zetten. Tom B neemt de honeurs in doel waar, Bjorn, Birger, Wim, Christof, Tristan en Randall vervolledigen het wedstrijdformulier.

 

Voor het eerst dit seizoen starten we furieus. Na amper 5 minuten staan ze bij Caro al met de handen in het haar. De snelheid van Christof en Randall zorgen voor een ware overrompeling in hun defensie. Hier maken ook onze inschuivende verdedigers gretig gebruik van. 3-1 en een blitzstart. Jammer genoeg zakken we na het kwartier wat weg in de wedstrijd en maken we het onszelf moeilijker. Caro zet meer op en Tom moet een paar keer gepast ingrijpen.

 

Aan de rust worden de kopjes weer op scherp gezet en maken we duidelijk dat we taakbewust moeten blijven voetballen en gebruik maken van de lopende mensen. De boodschap komt duidelijk aan en we spelen opnieuw een niveautje hoger. Bij Caro moeten ze nog noodgedwongen een veldspeler en doelman wisselen van plaats en raken ze door hun beste krachten heen. Ook dit spreekt in ons voordeel. Naar het einde van de match toe loopt het opnieuw iets te makkelijk en we verwaarlozen opnieuw de taak en onze posities. Gelukkig tonen we een goede ploeggeest en worden de plaatsen overgenomen. Wanneer de ref het laatste fluitsignaal blaast, staat de stand op 9-3. Een oververdiende zege, met bij wijlen heel mooie voetbal. De laatste weken spelen we ook vaker met een vaste kern en dit begint ook zijn vruchten af te werpen.

 

Onze laatste match met inzet in 2013, wordt de partij met Hubo Ichtegem (IV) voor de Beker. Deze wordt op maandag 30 december om 22u in Middelkerke gespeeld. Deze ploeg staat los aan kop in reeks 4 en maakt het in hun eerste poulematch ook topteam Smalle Van Loocke knap lastig. Maw, nog één keer vol aan de bak in 2013!

18-12-13

Sporting Depreter - HCV 4-7

Na een 0 op 9 tijd om ons te herpakken. Desondanks de vele blessures en afwezigheden, kunnen we toch een meer dan degelijk ploeg op de been brengen. Robby neemt plaats in doel (en dit wellicht tot de jaarwissel). In vergelijking met de match tegen Carrier, komen Randall en Birger bij de ploeg. Wim, Bjorn en Christof zijn de enige veldspelers die blijven staan. De tegenstander van vandaag hebben we in de heenmatch reeds geklopt en is gezien de geschiedenis en de voorbije gebeurtenissen gebrand op een zege tegen ons.

 

We starten de wedstrijd behoorlijk goed en nemen het heft in handen. Met Randall erbij kunnen we ook meer snelheid in het spel steken en meer afwisseling in de acties steken. Met Christof en Randall voorin verkiezen we voor de actie en de lopende mensen. Birger, Bjorn en Wim zijn het slot op de deur voor Robby. In de beginfase doet Depreter nog goed mee en gaat het op en af, maar een tussenspurt van ons en een paar aardige acties zorgen er voor dat we meer dan verdiend de rust in gaan met een 2-4 voorsprong.

 

Aan de rust krijgen zij versterking van een laatkomer en wij passen de tactiek enigszins aan door te kiezen voor de counter. Depreter neemt de match in handen en wij laten dat ook graag toe. Robby dient zich een paar keer te onderscheiden, maar nu kunnen we onze snelheid ook nog meer uitbuiten en ook onze verdedigers Bjorn, Wim en Birger schuiven geregeld in. De speler die bij de rust bij hen bij kwam, zorgt duidelijk voor een kwaliteitsinjectie, maar ook wij spelen een meer dan goede 2e periode. We doen de tegenstander op counter veel pijn en dan laten we nog een paar goed uitgespeelde counters liggen. toch komen we op geen enkel moment in problemen en trekken we de match naar ons toe met 4-7! De eerste 3 punter in weken en een opsteker na de vele tegenslagen.

 

Vrijdag 20 december om 22u (In Leffinge) treffen we Caro Building. In de heenmatch was dit een draw. Op maandag 30 december spelen we dan om 22u (In Midddelkerke) voor de Beker tegen Hubo Ichtegem (IV). Twee matchen waar het nog even sleutelen wordt, maar dan krijgen we rust tot de week van 20 januari. Hopelijk recupereren we dan het grootste deel van de spelers en kunnen we in 2014 spelen zonder tegenslagen.