27-01-14

HCV - JBC Middelkerke 7-5

Het lijkt een gewoonte te worden, één week voor het treffen staan er opnieuw 7 spelers op de teller. Maar dan is die verdomde laatste 48u daar opnieuw. Caje, Tristan en Christof sneuvelen kort voor de aftrap. Het wordt improviseren, maar een beetje knutselen kan wonderen doen.


De geblesseerde Björn komt in doel. Birger, Wim, Robby en Cooleman zijn de fitte spelers met dienst. In laatste instantie komt Randall ons nog vervoegen met een gebroken teen. Zo komen we toch aan 6 min of meer fitte stuks.


JBC start verschroeiend en zet ons meteen 0-1 achter, kopjes naar beneden gezien de omstandigheden denk je dan.... Niets van dat, Randall ontbindt zijn duivels en in geen tijd komen we 4-1 voor. De lijn wordt in de eerste helft doorgetrokken en aan de rust staan we zelfs 6-1 voor!


Na de rust neemt JBC de overhand en vecht het terug tot 6-5, maar het slotakkoord is voor ons en wij tekenen de laatste treffer op. 7-5! 

Opmerkelijk is dat Randall 4 treffers voor zijn rekening neemt, desondanks zijn gebroken teen! Het konden er ook 5 zijn ware het niet dat de scheidsrechter om een bizarre reden, een rechtstreekse vrije trap afkeurt. De gegeven kaarten in de wedstrijd, waren ook compleet overdreven. Jammer voor een faire wedstrijd.


De volgende wedstrijd is op 27 januari tegen Vastgoedbox om 21u in Leffinge. Daarna volgt een weekje rust, om de week daarna twee maal aan te treden in één week.


16-01-14

Baranquilla - HCV 4-5

Een nieuw jaar, met hopelijk weinig blessures, tegenslagen en veel punten. Jammer genoeg hebben we nog de naweeën van 2013 en die tegenslagen..... daar komt voorlopig ook geen einde aan. Maar! Een gewond dier.....


Een week voor het treffen met Baranquilla staat de teller van beschikbare eenheden nog op 7. Het weekend is ons echter weer niet gezind. Randall blesseert zich op zaterdag en ten huize Tom B, zorgt de zieke Milan voor ongerustheid en een ziekenhuisverblijf tot gevolg. Tristan wordt nog opgeroepen als 6e man, maar ook hij kampt met ziekte. Van positieve selectieproblemen, naar wat puzzelwerk. Robby staat opnieuw in doel, Wim, Birger, Bjorn en Christof zijn de "lopers" met dienst.


De heenmatch met Baranquilla, was er ook eentje op het scherp van de snee. Een spannende match met pas op het einde een winnaar. Ook deze keer, was Hitchcock weer in De Barloke.

We positioneren ons goed en laten de bal bij momenten mooi rond gaan, meer zelfs, wij hebben in de beginfase de beste kansen! Christof wordt een paar keer slim in de rug van hun verdediging geloodst en één keer maakt hij het ook prima af. Nu kunnen wij de bal aan hen laten en loeren op de counter. Echte kansen krijgen ze niet, tot een schot op een voet afwijkt en Robby kansloos laat. De gelijkmaker slaat ons niet uit het lood en we blijven goed voetballen en laten de tegenstander bij momenten goed lopen achter de bal. Maar dan acht Hitchcock zijn moment gekomen. Björn wil een bal binnenhouden en forceert zich hierbij in de lies. Hij kan onmogelijk verder lopen en we hebben geen wissel. Het enige logische gevolg is een broederwissel in doel. Maar daar waar iedereen dacht dat Baranquilla ons meteen bij de nek zou grijpen, draait het anders uit. Een super gemotiveerde Robby zorgt voor nog meer gevaar en laat de verdediging van Baranquilla daveren. We lopen tot 1-3 uit en treffen hierbij nog 2x het doelkader. Björn wordt echter niet in verlegenheid gebracht.


Na de rust is Baranquilla de ploeg die ons achteruit duwt. Wij plooien ons dubbel en één rake counter brengt de score op 1-4. Wedstrijd gedaan denkt men dan. Maar Hitchcock zou Hitchcock niet zijn, als er nog een wending zou komen. En wat voor één. Bij Baranquilla, geven ze de strijd niet op (chapeau daarvoor) en ze blijven ons achteruit duwen. De verdiende 2-4 volgt dan ook meteen. Kort daarna volgt al een volgende goal en wordt het zowaar 3-4. De hoop  laait ontzettend hoog op bij de tegenstander. Toch is het wij die de volgende grote kans krijgen, maar we treffen voor de 3e keer al het doelkader. Ook Baranquilla krijgt 2 grote kansen, een goeie tussenkomst van Björn en de slechte afwerking voorkomen voorlopig de gelijkmaker. Toch is het slechts uitstel, want niet veel later is de gelijkmaker daar toch. Met nog 5 minuten te gaan is de ontlading groot bij Baranquilla en lijkt het ook de wedstrijd naar zich toe trekken. Wij weigeren echter van opgeven. Want het laatste antwoord is voor ons! En wat voor één! We houden de ruimtes klein en bij de volgende counter maakt Birger de tegenstander dood. Een schitterende dribbel rond de keeper en vanuit een scherpe hoek maakt hij het knap af! De vreugde is groot bij spelers en supporters van Honda Casier. Baranquilla probeert nog, maar zonder veel succes. Wij krijgen nog 2 mooie kansen, waarvan één opnieuw op het doelkader. Na een spannende 2e periode besluit Pirard een einde aan de Hitchcock thriller te maken en in zeer moeilijke omstandigheden nemen wij onze eerste 3 punter van het nieuwe jaar!


Volgende week donderdag 23 januari om 20u nemen we het op tegen JBC Middelkerke. Hopelijk kunnen we de lijn doortrekken en kunnen we op 7 fitte spelers rekenen!


BEKER: Hubo Ichtegem (IV) - HCV 4-3

Het laatste treffen van 2013 is er eentje voor de Beker. De Beker is een leuk extratje, omdat je tegen ploegen uit andere reeksen speelt en dan ook vaak merkt of een ploeg er op zijn plaats zit ja dan nee. Hubo Ichtegem is zo'n ploeg die een reeks of 2 te laag speelt. Een goed voetballend geheel met veel jongeren, maar ook een paar ontvlambare karakters.


Robby depanneert in doel en krijgt Bjorn, Birger, Kristof C, Christof V, Tristan en Randall voor zich. De wedstrijd op zich is aardig om volgen en we zijn aan elkaar gewaagd. Toch hebben zij in de cruciale fases net iets meer geluk.Een bal die blijft hangen valt voor een voet van hen, of een aanval van ons die op de paal katapulteert en een rake counter oplevert voor hen.


Na de rust komen wij beter in de wedstrijd, door een kleine aanpassing in de tactiek. We naderen tot op één doelpuntje, nadat we er 3 achter stonden. De wedstrijd wordt virieler en bitsiger. In een duel ter hoogte van de middellijn verliest Christof de bal en gaat in de achtervolging, hij kan deze terug veroveren, maar de tegenstander trekt aan de broek van de aanzettende Christof. Hierdoor verliest hij zijn evenwicht en ipv de bal weg te tikken van zijn aanstormende tweede tegenstander, zit hij op de voet. Deze speler laat zich nogal héél theatraal vallen en de poppetjes gaan aan het dansen. Hun kapitein, komt aangestormd en reageert furieus en met een vuistslag richting één van onze spelers, jammer genoeg zondigen wij ook aan onsportief gedrag en moeten brandjes geblust worden. Ref Detailleur lost het zonder rode kaarten op, maar toch niet helemaal correct. Gelukkig keert de rust terug en spelen de beide teams, zoals in de eerste helft terug een fair einde van de wedstrijd. Door de (onterechte) gele kaart van Christof moeten wij ons spel aanpassen en kunnen we de druk die we aan het zetten waren, niet meer aanhouden. De partij eindigt voor ons zo met het kleinste verschil in negatieve zin.


Het Bekeravontuur zit er al op en we treffen in onze laatste poulematch, het zeer sterke Smalle Van Loocke aan. We kunnen er alleen maar het beste van maken!