16-01-14

BEKER: Hubo Ichtegem (IV) - HCV 4-3

Het laatste treffen van 2013 is er eentje voor de Beker. De Beker is een leuk extratje, omdat je tegen ploegen uit andere reeksen speelt en dan ook vaak merkt of een ploeg er op zijn plaats zit ja dan nee. Hubo Ichtegem is zo'n ploeg die een reeks of 2 te laag speelt. Een goed voetballend geheel met veel jongeren, maar ook een paar ontvlambare karakters.


Robby depanneert in doel en krijgt Bjorn, Birger, Kristof C, Christof V, Tristan en Randall voor zich. De wedstrijd op zich is aardig om volgen en we zijn aan elkaar gewaagd. Toch hebben zij in de cruciale fases net iets meer geluk.Een bal die blijft hangen valt voor een voet van hen, of een aanval van ons die op de paal katapulteert en een rake counter oplevert voor hen.


Na de rust komen wij beter in de wedstrijd, door een kleine aanpassing in de tactiek. We naderen tot op één doelpuntje, nadat we er 3 achter stonden. De wedstrijd wordt virieler en bitsiger. In een duel ter hoogte van de middellijn verliest Christof de bal en gaat in de achtervolging, hij kan deze terug veroveren, maar de tegenstander trekt aan de broek van de aanzettende Christof. Hierdoor verliest hij zijn evenwicht en ipv de bal weg te tikken van zijn aanstormende tweede tegenstander, zit hij op de voet. Deze speler laat zich nogal héél theatraal vallen en de poppetjes gaan aan het dansen. Hun kapitein, komt aangestormd en reageert furieus en met een vuistslag richting één van onze spelers, jammer genoeg zondigen wij ook aan onsportief gedrag en moeten brandjes geblust worden. Ref Detailleur lost het zonder rode kaarten op, maar toch niet helemaal correct. Gelukkig keert de rust terug en spelen de beide teams, zoals in de eerste helft terug een fair einde van de wedstrijd. Door de (onterechte) gele kaart van Christof moeten wij ons spel aanpassen en kunnen we de druk die we aan het zetten waren, niet meer aanhouden. De partij eindigt voor ons zo met het kleinste verschil in negatieve zin.


Het Bekeravontuur zit er al op en we treffen in onze laatste poulematch, het zeer sterke Smalle Van Loocke aan. We kunnen er alleen maar het beste van maken!


De commentaren zijn gesloten.