30-12-13

HCV - Caro Building 9-3

Alweer de laatste competitiewedstrijd van 2013. Na de zege op de vorige speeldag, wilden we de lijn met goede prestaties doortrekken. Met Caro Building komen we een ploeg tegen, die ons ligt, maar waar we het altijd moeilijk tegen hebben. Dat bewijst ook de 5-5 van in de 1e ronde. Vandaag kunnen we opnieuw 7 namen op het blad zetten. Tom B neemt de honeurs in doel waar, Bjorn, Birger, Wim, Christof, Tristan en Randall vervolledigen het wedstrijdformulier.

 

Voor het eerst dit seizoen starten we furieus. Na amper 5 minuten staan ze bij Caro al met de handen in het haar. De snelheid van Christof en Randall zorgen voor een ware overrompeling in hun defensie. Hier maken ook onze inschuivende verdedigers gretig gebruik van. 3-1 en een blitzstart. Jammer genoeg zakken we na het kwartier wat weg in de wedstrijd en maken we het onszelf moeilijker. Caro zet meer op en Tom moet een paar keer gepast ingrijpen.

 

Aan de rust worden de kopjes weer op scherp gezet en maken we duidelijk dat we taakbewust moeten blijven voetballen en gebruik maken van de lopende mensen. De boodschap komt duidelijk aan en we spelen opnieuw een niveautje hoger. Bij Caro moeten ze nog noodgedwongen een veldspeler en doelman wisselen van plaats en raken ze door hun beste krachten heen. Ook dit spreekt in ons voordeel. Naar het einde van de match toe loopt het opnieuw iets te makkelijk en we verwaarlozen opnieuw de taak en onze posities. Gelukkig tonen we een goede ploeggeest en worden de plaatsen overgenomen. Wanneer de ref het laatste fluitsignaal blaast, staat de stand op 9-3. Een oververdiende zege, met bij wijlen heel mooie voetbal. De laatste weken spelen we ook vaker met een vaste kern en dit begint ook zijn vruchten af te werpen.

 

Onze laatste match met inzet in 2013, wordt de partij met Hubo Ichtegem (IV) voor de Beker. Deze wordt op maandag 30 december om 22u in Middelkerke gespeeld. Deze ploeg staat los aan kop in reeks 4 en maakt het in hun eerste poulematch ook topteam Smalle Van Loocke knap lastig. Maw, nog één keer vol aan de bak in 2013!

De commentaren zijn gesloten.