04-11-13

BEKER: The Greens (3e) - HCV 4-4

De eerste bekerwedstrijd in de poulefase, is er eentje met een topflight-team uit reeks 3. Een reeks lager dan de onze. Onze broederploeg maakte al kennis met dit team en kreeg toen een oplawaai van jewelste. Voor ons gelden vandaag maar 2 factoren: de beker is geen prioriteit en de enorme blessurelast. Woensdag hadden we nog twee doelmannen, zondagavond hadden we er geen meer. Caje mag op doktersadvies niet meer in doel staan, om zijn elleboog niet verder naar de vaantjes te helpen. Zeer spijtig want zo verlies je iemand waar je altijd op kon rekenen, maar geen nood denk je dan, want onze vaste doelman Sammy keert normaal terug uit blessure. Maar zondagavond kwam het bericht binnen, dat we Sammy al zeker tot het einde van het seizoen en wellicht voor langer kwijt zullen zijn. Een kapotte knie. Hopelijk zullen beide doelmannen toch ooit weer op een veld mogen staan! Ook Koen die zich vorige week blesseerde, zijn we een aantal weken kwijt. Gelukkig konden we nog een nieuwe speler aansluiten, in de persoon van Pieter Dejaegere. Jawel broer van AA Gent speler, Brecht. En was er ook de terugkeer van Christof. Zo starten we deze bekerpartij met de volgende 5 namen: Robby, Björn, Pieter, Christof en Ruben.

 

Robby besluit in doel te staan en dit blijkt een geslaagd experiment te worden. De wedstrijd start vooral met veel aftasten en wij die loeren op counter, gezien we zonder wissels zitten en de tegenpartij met 7 is. Toch is het wij die tot 0-2 kunnen uitlopen, na gevatte interventies en koelbloedig afwerken. Intussen speelt Robby de match van zijn leven in doel. Een hand, voet, bil, alles gooit hij in de strijd. In al zijn enthousiasme, slaagt hij er ook in om maatje Pieter even knock-out te vellen, bij het ontzetten van een bal. We hebben de partij goed onder controle, maar net voor rust en met een gekruist schot komen The Greens toch weer in de wedstrijd. 1-2. De duels worden steviger en tempo gaat omhoog. Aan beide kansen worden kansen gecreëerd, maar beide doelmannen geven in eerste instantie geen krimp. Beetje per beetje verliezen we de partij uit handen en waar we voor vreesden gebeurd dan toch: we komen 2-3 achter. Halfweg de 2e helft, nemen we even wat adem, met onze enige Time-out. En dit lijkt te werken, we voetballen opnieuw frisser en scherper en spelen kans na kans bijeen. Niet veel later, maken we dan ook 3-3. Op basis van ons spel, is dit zeker verdiend! De wedstrijd nadert zijn einde en toch komen we opnieuw op achterstand, nadat Robby al een paar katachtige reflexen uit zijn hoed toverde, maakt hij een klein foutje, wat de 4-3 oplevert voor The Greens. Nu gooien we alles in de strijd, Robby staat mee te voetballen op de middellijn en schiet zelfs een paar keer richting doel. Doelman en verdedigers van The Greens goeien alles in de strijd om hun 3 punten te vrijwaren, want voor hen is de Beker wel een doel. Toch krijgen we, wat we verdienen, in de slotminuten slagen we erin om doelman Olivier van The Greens een finale keer te kloppen en zo een meer dan verdiend punt mee te kapen in dit bekertreffen, 4-4. We waren maar met 5, maar we hebben gevochten voor wat we waard zijn van de eerste tot de laatste minuut. Ook nieuwkomer Pieter gaf zich volledig. Afspraken onderling werden gemaakt en goed nageleefd en er stond een hecht blok. Dit is waarvoor we willen staan, als team er ook staan in moeilijke momenten, dat is onze identiteit.

 

Maandag 04/11/13 spelen we om 21u in Leffinge tegen Patisserie Aelter (ex-Vishandel Luk). Een team dat ons ligt, omdat ze ook voetballen. Anderzijds, zijn dit meestal wedstrijden, die nipt in de één of de ander zijn voordeel zijn. Hopelijk mag het dit keer in ons voordeel zijn. We recupereren een pak spelers en we kunnen zo ook voor de eerste keer gebruik maken van Olivier Decorte in doel, voortaan huren we deze speler in de competitie van, jawel...... The Greens.

De commentaren zijn gesloten.