29-10-13

HCV - The 80's 3-5

Na onze verliespartij tegen Twilight, moesten we vandaag aan de bak tegen het in de stand oprukkende "The 80's". Blessures en onbeschikbaarheden blijven onze ploeg teisteren. Voor deze match konden we rekenen op: Caje, Björn, Ruben, Robby, Tristan en Koen.De wedstrijd is amper op gang getrapt of we komen wel héél makkelijk op voorsprong na mistasten in de verdediging bij de tegenstander. Nadien zijn de ploegen behoorlijk in evenwicht, maar dan gaat bij ons het licht uit. In geen tijd komen we 1-3 achter en Caje voorkomt erger. We creëren wel een paar kansen, maar niet genoeg om nog echt gevaarlijk te zijn.


Tijdens de rust peppen we elkaar op, zeker omdat de tegenstander niet beter is dan ons. En toch, meteen na rust is de eerste kans van de tegenstander goed voor de 1-4. We blijven initiatief nemen en houden de tegenstander op hun helft. Maar pech blijft ons achtervolgen, wanneer Koen op doel trapt, blesseert hij zich en maakt ook meteen een einde zijn wedstrijd. Zo blijven we maar met 5 over. Kort nadien vragen we een Time-out aan en beslissen Björn en Koen het tactisch anders aan te pakken. Dit loont meteen, we drukken The 80's compleet weg en krijgen kans op kans. Of de doelman staat op onze weg, de paal of we besluiten onbegrijpelijk naast. Desondanks alles, kunnen we de kloof dichten tot 3-4. Waaronder een pareltje van onze Rubinho. We verdienen meer dan ooit de 4-4, alleen al op onze enthousiasme en de rist kansen. Maar toch is het op counter, na een alles of niks poging van ons, dat de tegenstander alle twijfel weg neemt met de 3-5. In de slotfase krijgt Ruben nog geel en eindigen we de partij zo met 4. Spijtig van het resultaat, maar de Sturm und Drang die na rust werd getoond, is toch positief en hoopgevend.


Volgende wedstrijd is de eerste wedstrijd van 3 in het Beker tornooi. Dit tegen The Greens, één van de koplopers uit Reeks 3. Een goed voetballend geheel.

Naast onze provinciale spelers die moeten trainen, missen we nu ook Koen voor een aantal weken. Maar het slechtste nieuws is het verlies van beide doelmannen! Zowel Sammy, met een zware knieblessure tot al zeker einde seizoen. En Caje, fin de carrière met een elleboogblessure, zijn niet meer beschikbaar. Twee spelers die duidelijk iets toevoegden aan ons team. De zoektocht naar een nieuwe doelman is begonnen, al lijkt deze zeer moeilijk haalbaar.


Dinsdag 29 oktober, 20u in Leffinge: The Greens - HCV.


De commentaren zijn gesloten.