10-10-13

HCV - Vastgoedbox 6-1

Speeldag 6 en meteen ook halfweg de eerste van drie speelrondes. Na onze mooie zege van vorige week, stond deze keer Vastgoedbox tegenover ons. De opvolger van ZVC Edgar. Een ploeg met snelheid, veel werkkracht, maar gelukkig ook niet de meest technisch begaafde ploeg. Toch zorgen die eerste 2 facetten er voor, dat dit een zeer lastige tegenstander is. Je bent er nu eenmaal nooit klaar mee. We speelden voor het eerst deze competitie en voor de eerste keer ooit in Lombardsijde. Een zaal die groter is dan wat we gewoon zijn in De Barloke. Kortom, het spel wat aanpassen. Voor het eerst dit seizoen, konden we ook met een zo goed als zelfde ploeg aantreden als de week voordien. Wim viel weg door werkverplichtingen. Kristof Cooleman en nieuwkomer Tristan (de jongste speler in de selectie) vervoegden het team. Zo traden we met volgende spelers aan: Caje, Tom B, Björn, Koen, Tristan, Christof en Kristof C.

 

De wedstrijd zit in eerste instantie goed gesloten, maar toch vallen in de eerste 5min een paar halve kansen aan weerszijden. Daarna nemen wij de match in handen en scoren we vrij kort na elkaar ook 2x. Dit zet onze ploeg meteen in een zetel. Want nu moet Vastgoedbox komen en kunnen wij op de counter loeren. We staan goed in blok en ook Caje is baas in zijn doelgebied, alleen loopt de passing bij ons soms wat mank. "Te veel afval in het spel" zoals Vercauteren zou zeggen. De wedstrijd lijkt op een 2-0 ruststand af te stevenen, maar dan acht Tom B zijn moment gekomen. Tom verovert de bal op zijn eigen helft, bij Vastgoedbox staan ze uit positie en Tom trekt richting doel. De doelman verkleint zijn hoek goed en verwacht een schot in de verste hoek. Tom heeft het echter net iets anders bekeken, balletje achter het steunbeen en een schitterende goal in de korte hoek. Dit orgelpunt zorgt voor een 3-0 ruststand.

 

Bij Vastgoedbox wisselen ze bij de rust van doelman, in de hoop een speler meer te creëren op het veld en ons zo op eigen helft te houden. Zij nemen het initiatief in die eerste paar minuten, maar het is al snel nieuwkomer Tristan die Vastgoedbox helemaal afmaakt. Hij zet zich door, door het centrum, en met zijn laatste krachten tipt hij de bal tussen de benen van de grabbelende doelman. Daar waar Vastgoedbox hoopte snel tegen te scoren, krijgen ze het doelpunt aan hun kant binnen. Dit zorgt er voor dat wij de match nu kunnen controleren en we teren op onze counters. We lopen hierdoor nog uit tot 6-0. Toch blijft Vastgoedbox vast houden aan hun speelstijl, knokken tot de laatste minuut. Hierdoor kunnen ze alsnog een verdiende eerreder optekenen en moet Caje met een prima tussenkomst de 6-2 nog voorkomen. Niet veel later, fluit een goed leidende Pirard af. Einde wedstrijd en voor het eerste een afgetekende zege voor de HCV boys met 6-1! Zo verstevigen we onze 3e plaats en pakken we 13 op 18.

 

Volgende week kruisen we de degens met Twilight. Opnieuw een oude bekende voor ons. Een ploeg die ook al enkele jaren samen speelt en een paar spelers hebben die het verschil kunnen maken. We treden voor het eerst dit seizoen ook aan op de vernieuwde sportvloer van Middelkerke. Volgende wedstrijd: Twilight - HCV op maandag 14 oktober om 20u in MIDDELKERKE.

De commentaren zijn gesloten.