05-10-13

JBC Middelkerke - HCV 4-5

Op speeldag 5, troffen we met JBC Middelkerke een ploeg die evenveel punten had als HCV. Vorige speeldag leden ze hun eerste nederlaag tegen het ongenaakbare Carrier. Wij zijn sinds speeldag 2 ongeslagen en we wilden dit ook zo houden. In vergelijking met de vorige match, verdwenen 3 namen van het wedstrijdblad en kwamen 3 namen in de plaats. Randall (armbreuk), Davy (liesblessure) en Rubinho (werk) waren er niet meer bij. In hun plaats kregen we versterking van Björn, Tom B en Wim. Ook al moeten we opnieuw schuiven, onze sterkte is dat we amper aan kwaliteit inboeten. Integendeel soms. De 6 van deze week werden zo: Caje, Björn, Tom B, Koen, Christof en Wim.

 

De wedstrijd begon redelijk gesloten. JBC trok zich terug en rekende op, fouten van ons of de counter. Caje moet 2x gepast ingrijpen bij een 0-0 stand, maar ook hun doelman moet zich onderscheiden op enkele pogingen van ons. Toch lukt het ons halfweg de 1e helft om een 0-2 voorsprong uit te bouwen, na een vrije trap die werd binnen gedevieerd en een knappe aanval/doorsteekpass. We hebben de match goed onder controle, meer zelfs, we kunnen de score uitdiepen, maar laten het na. 2 persoonlijke fouten van HCV zorgen er echter voor dat JBC, Caje 2x kansloos te grazen kan nemen en zo de score gelijk trekt. Wij geven echter niet op en gaan terug op zoek naar de voorsprong, wat ook lukt en al snel komen we opnieuw 2-3 voor.

 

De tweede helft begint gelijk opgaand, maar gaandeweg lijken wij weg te zakken en JBC krijgt meer vat op de partij. Het wordt niet veel later 3-3 en en halfweg de tweede helft neemt JBC zelfs de leiding, 4-3 met nog 10 minuten te spelen. Wij proberen, maar besluiten vaak te overhaast en te geforceerd. JBC lijkt de match onder controle te hebben. En toch lukt ons de 4-4 met een onhoudbaar schot van Christof vanuit het niets. Een doelpunt dat de schwung terug in de ploeg brengt en zo nemen wij opnieuw het commando van JBC over. Een kans of 3 volgen nu snel na elkaar. Bij één van die kansen, onderscheppen we de bal op eigen helft en komen we er razend snel uit met 3 man. Tom B, verdeelt en heerst in die fase en maakt optimaal gebruik van de 2 man naast hem en schotelt zo de 4-5 aan Koen voor. JBC zet alles op alles en drukt ons nog even weg, maar wij kunnen rekenen op een sterke Caje in die slotfase. Na een fysiek slopende match, waarin we ons alle 6 dubbel dienden te plooien, nemen wij alsnog de 3 punten mee naar huis en winnen zo voor de 3e keer op rij. Met een 10 op 15 maken we een goede start en staan we zo stevig op de 3e plaats.

 

Op speeldag 6, spelen we komende woensdag, 9 oktober, om 20u30 in sporthal de Bamburg in Lombardsijde tegen Vastgoedbox (ex-Edgar). Deze ploeg staat bekend als een nooit aflatende en fysiek sterke ploeg. Maw weer een match op het scherp van de snee voor ons.

De commentaren zijn gesloten.