25-09-13

HCV - Baranquilla 6-4

In match 4 van de competitie gingen we op zoek naar onze 2e overwinning. Tegenstander: Baranquilla dat in de stand al 6 punten telt, 2 meer dan ons. Vandaag verschenen we opnieuw met 6 op het blad, waaronder 2 nieuwkomers. Davy Vandiedonck en Randall Van Houtte maakten hun debuut voor HCV. Caje nam opnieuw zijn plaats op doel in en ook Rubinho was terug van de partij. In vergelijking met onze vorige partij, bleven dus enkel Christof en Koen nog over. Zo kwamen we bij: Caje, Christof, Koen, Davy, Ruben en Randall.

 

De wedstrijd start relatief gesloten en bij ons is het nog zoeken om de 2 nieuwelingen in te passen. Maar al snel blijkt, dat beide spelers hun draai vinden en het team sterker maken. Baranquilla opent de score, maar wij knokken ons terug in de match. En zo blijft dit spelletje gedurende driekwart van de wedstrijd aanhouden. Baranquilla dat telkens op voorsprong komt, maar wij die iedere keer opnieuw gelijkmaken. De wedstrijd gaat steeds op en af en kansen volgen langs beide kansen. Daar waar Caje in de eerste helft nog een paar, voor zijn doen, mindere tussenkomsten had. Had hij in de 2e helft een paar goeie reddingen in petto. Al kon dat ook gezegd worden van de doelman aan de overkant. Bij wijlen toveren we een paar goede acties op de vloer, die ook resulteren in knappe doelpunten. Maar het is pas in het slot dat we het verschil kunnen maken. Rubinho houdt telkens goed de bal en verdeelt het spel op de snelle Randall en Christof. Davy en/of Koen zorgen telkens voor het slot op de deur achterin of sluiten bij als extra man in de aanval. We moesten lang achtervolgen, maar wanneer ref Detailleur (die achteraf toegaf dat het een leuke match was) de partij affluit, staan de bordjes toch in ons voordeel. Een mooie 6-4 zege, waarin iedereen het beste van zichzelf gaf. Fysiek toonden we ons ook de sterkste, van een ploeg die nochtans met 8 man aantraden. Opmerkelijk is ook dat nieuwkomer Randall meteen 3 treffers voor zijn rekening nam.

 

Een mentale en fysieke opsteker en vooral onze 2e zege in 3 matchen. We starten de competitie met een mooie 7 op 12. Volgende week vrijdag 4 oktober spelen we om 21u tegen JBC Middelkerke in Leffinge, dat tot op heden nog ongeslagen is. Al spelen ze deze 4e speeldag wel eerst nog hun topper tegen Carrier. Het wordt meteen weer een test om te zien of we intussen nog vooruitgang maakten.

18-09-13

Caro Building - HCV 4-4

Na onze eerste officiële zege in competitieverband vorige week. Gingen we op zoek naar een vervolg op deze prestatie. Voor deze match werd het opnieuw sleutelen. Sammy viel op zondag reeds geblesseerd uit. Caje zou zijn plaats innemen, maar zat bij de Duitse vrienden. Aangezien dat Tom Blancke, traint op dinsdag en donderdag, moest Koen dan maar de handschoen opnemen. Verder sloten we ook twee nieuwe spelers aan: Birger Rondelez en Kristof Cooleman. Twee mannen met de nodige ervaring en twee mannen waar we voortaan op kunnen rekenen, als we hen nodig hebben! In vergelijking met vorige week vielen Björn en Rubinho weg. Ook Robby kwam terug bij het team. Kwamen op het wedstrijdblad: Koen, Christof, Kristof C, Birger, Wim en Robby.


Caro kennen we nog van ons Verbakor verleden en we wisten dat dit een stevige tegenstander is. Extra "obstakel" is het inpassen van twee nieuwe spelers. Gelukkig vinden Birger en Kristof C, als snel hun en ons ritme. Het is een match met een aangenaam tempo en in de beginfase kansjes aan weerszijden. Maar toch komt Caro als eerste op voorsprong. Een kleine tik, die de Honda Casier boys de nodige boost geven. Vanaf dan domineren we 10 minuten en treffen we 2x paal, missen we alleen voor de keeper en scoren we ook 2x. Ook Caro krijgt nog een kans of 2, maar Koen grijpt telkens gepast in. We gaan rusten met een 1-2 voorsprong, daar waar de score net iets hoger in ons voordeel kon zijn.


Na de rust zijn de teams meer aan elkaar gewaagd. Kansen aan weerszijden, twee doelmannen die zich af en toe moeten onderscheiden en ook een paar knap uitgespeelde doelpunten. 5 minuten voor tijd, zet Kristof C, de 2-4 op het bord. We hebben de match in handen, maar dan blijkt ook meteen dat we nog moeite hebben om het slimmer uit te spelen en de juiste keuzes te maken. En daar profiteert Caro optimaal van. De man die we in de 2e helft, 20 minuten in de tang hadden, slaagt er in om de score nog gelijk te trekken in de slotminuut tot 4-4. Een bittere pil toch wel.


Volgende week dinsdag, spelen we om 21u in Leffinge tegen Baranquilla. Het zal opnieuw schuiven worden, maar in principe kunnen we opnieuw een competitief team tussen de lijnen brengen.


13-09-13

HCV - Sporting Depreter 5-4

Wedstrijd 2 van de competitie. Vorige week mochten we aftrappen tegen het sterkste team van de reeks en deze week kregen we opnieuw een stevige tegenstander tegenover ons. Een wedstrijd die door beide ploegen reeds van lang te voren werd aangestipt. Beide ploegen hadden af te rekenen met personele problemen. Zij waren met 5, wij met 6. Wij misten een speler of 4 door blessures en andere verplichtingen. Maw streden we al bij al met gelijke wapens.
Toch verliep de voorbereiding op dit duel moeilijk en moeizaam. Op zondag vielen eensklaps 2 spelers weg, door andere verplichtingen. Maw kon het puzzelwerk al beginnen, gelukkig kunnen we altijd rekenen op onze hoofdsponsor Caje en nam hij de fakkel van Sammy over in doel. Zijn wederhelft Sandra nam de taak van afgevaardigde op zich. Waarvoor de ploeg, beide personen in kwestie ook dankbaar voor zijn.


Het zwaarste nieuws, kwam dan op maandag doorsijpelen. Het overlijden van de opa van Christof en tevens vader van onze (hulp)coach John.
Onder normale omstandigheden zou Christof nooit gevoetbald hebben, maar omwille van de vele afvallers en wellicht ook om de gedachten te verzetten, opteerde hij toch om te spelen. Langs deze weg wil de ploeg nog eens zijn oprechte deelneming aan de familie Vernimmen wensen en Christof toch bedanken dat hij gisteren alsnog wou spelen.

Aan alle negatieve dingen, hangen gelukkig ook positieve dingen. Een team wordt niet altijd gevormd in makkelijke omstandigheden, maar meestal in moeilijke omstandigheden. De kracht van het geheel werd gisterenavond dan ook duidelijk. Het fijne voetbal is er nog niet, al komt het bij moment bovendrijven, maar de onverzettelijkheid en mentale veerkracht kwam gisteren aan het oppervlak.


Gedreven door de moeilijke week en de stugge tegenstander, konden we gisteren de match op karakter en mede door de goede prestatie van stand-in goalie Caje naar ons toe trekken en winnen. Wim en Rubinho kwamen terug in het team en vervoegden Caje, Bjorn, Christof en Koen. Het was ook een match in de match, met Bours en Tom C, stonden 2 ex-teamgenoten aan de overkant en als klap op de vuurpijl was er ook de broederstrijd tussen Tom C en Koen C.
Het werd dan ook een echte cupmatch! HCV kwam telkens op voorsprong, maar Depreter kraakte niet en kwam telkens terug. Nooit werd een bres geslagen en kansen aan weerszijden zorgden voor spanning. Pas in de slotminuten, kon HCV een laatste keer op voorsprong komen en die voorsprong ook vasthouden.


Zo is de nul van het bord na een teamprestatie. Lukt het niet al voetballend, dan leg je gewoon je kop er voor. Dit is de kracht van ons geheel!

Volgende week dinsdag bekampen we om 20u Caro Building in Leffinge. Caro kennen we nog uit ons Verbakor verleden en staat garant voor een goede ploeg. Verder kijken we nog uit naar versterking en zijn we bezig met enkele namen. Daarbij een grote naam, met de nodige ervaring. Als we deze persoon kunnen overtuigen (Caje?), kan dit nog een extra dimensie aan ons team geven.... To be continued....