25-09-13

HCV - Baranquilla 6-4

In match 4 van de competitie gingen we op zoek naar onze 2e overwinning. Tegenstander: Baranquilla dat in de stand al 6 punten telt, 2 meer dan ons. Vandaag verschenen we opnieuw met 6 op het blad, waaronder 2 nieuwkomers. Davy Vandiedonck en Randall Van Houtte maakten hun debuut voor HCV. Caje nam opnieuw zijn plaats op doel in en ook Rubinho was terug van de partij. In vergelijking met onze vorige partij, bleven dus enkel Christof en Koen nog over. Zo kwamen we bij: Caje, Christof, Koen, Davy, Ruben en Randall.

 

De wedstrijd start relatief gesloten en bij ons is het nog zoeken om de 2 nieuwelingen in te passen. Maar al snel blijkt, dat beide spelers hun draai vinden en het team sterker maken. Baranquilla opent de score, maar wij knokken ons terug in de match. En zo blijft dit spelletje gedurende driekwart van de wedstrijd aanhouden. Baranquilla dat telkens op voorsprong komt, maar wij die iedere keer opnieuw gelijkmaken. De wedstrijd gaat steeds op en af en kansen volgen langs beide kansen. Daar waar Caje in de eerste helft nog een paar, voor zijn doen, mindere tussenkomsten had. Had hij in de 2e helft een paar goeie reddingen in petto. Al kon dat ook gezegd worden van de doelman aan de overkant. Bij wijlen toveren we een paar goede acties op de vloer, die ook resulteren in knappe doelpunten. Maar het is pas in het slot dat we het verschil kunnen maken. Rubinho houdt telkens goed de bal en verdeelt het spel op de snelle Randall en Christof. Davy en/of Koen zorgen telkens voor het slot op de deur achterin of sluiten bij als extra man in de aanval. We moesten lang achtervolgen, maar wanneer ref Detailleur (die achteraf toegaf dat het een leuke match was) de partij affluit, staan de bordjes toch in ons voordeel. Een mooie 6-4 zege, waarin iedereen het beste van zichzelf gaf. Fysiek toonden we ons ook de sterkste, van een ploeg die nochtans met 8 man aantraden. Opmerkelijk is ook dat nieuwkomer Randall meteen 3 treffers voor zijn rekening nam.

 

Een mentale en fysieke opsteker en vooral onze 2e zege in 3 matchen. We starten de competitie met een mooie 7 op 12. Volgende week vrijdag 4 oktober spelen we om 21u tegen JBC Middelkerke in Leffinge, dat tot op heden nog ongeslagen is. Al spelen ze deze 4e speeldag wel eerst nog hun topper tegen Carrier. Het wordt meteen weer een test om te zien of we intussen nog vooruitgang maakten.

De commentaren zijn gesloten.