13-09-13

HCV - Sporting Depreter 5-4

Wedstrijd 2 van de competitie. Vorige week mochten we aftrappen tegen het sterkste team van de reeks en deze week kregen we opnieuw een stevige tegenstander tegenover ons. Een wedstrijd die door beide ploegen reeds van lang te voren werd aangestipt. Beide ploegen hadden af te rekenen met personele problemen. Zij waren met 5, wij met 6. Wij misten een speler of 4 door blessures en andere verplichtingen. Maw streden we al bij al met gelijke wapens.
Toch verliep de voorbereiding op dit duel moeilijk en moeizaam. Op zondag vielen eensklaps 2 spelers weg, door andere verplichtingen. Maw kon het puzzelwerk al beginnen, gelukkig kunnen we altijd rekenen op onze hoofdsponsor Caje en nam hij de fakkel van Sammy over in doel. Zijn wederhelft Sandra nam de taak van afgevaardigde op zich. Waarvoor de ploeg, beide personen in kwestie ook dankbaar voor zijn.


Het zwaarste nieuws, kwam dan op maandag doorsijpelen. Het overlijden van de opa van Christof en tevens vader van onze (hulp)coach John.
Onder normale omstandigheden zou Christof nooit gevoetbald hebben, maar omwille van de vele afvallers en wellicht ook om de gedachten te verzetten, opteerde hij toch om te spelen. Langs deze weg wil de ploeg nog eens zijn oprechte deelneming aan de familie Vernimmen wensen en Christof toch bedanken dat hij gisteren alsnog wou spelen.

Aan alle negatieve dingen, hangen gelukkig ook positieve dingen. Een team wordt niet altijd gevormd in makkelijke omstandigheden, maar meestal in moeilijke omstandigheden. De kracht van het geheel werd gisterenavond dan ook duidelijk. Het fijne voetbal is er nog niet, al komt het bij moment bovendrijven, maar de onverzettelijkheid en mentale veerkracht kwam gisteren aan het oppervlak.


Gedreven door de moeilijke week en de stugge tegenstander, konden we gisteren de match op karakter en mede door de goede prestatie van stand-in goalie Caje naar ons toe trekken en winnen. Wim en Rubinho kwamen terug in het team en vervoegden Caje, Bjorn, Christof en Koen. Het was ook een match in de match, met Bours en Tom C, stonden 2 ex-teamgenoten aan de overkant en als klap op de vuurpijl was er ook de broederstrijd tussen Tom C en Koen C.
Het werd dan ook een echte cupmatch! HCV kwam telkens op voorsprong, maar Depreter kraakte niet en kwam telkens terug. Nooit werd een bres geslagen en kansen aan weerszijden zorgden voor spanning. Pas in de slotminuten, kon HCV een laatste keer op voorsprong komen en die voorsprong ook vasthouden.


Zo is de nul van het bord na een teamprestatie. Lukt het niet al voetballend, dan leg je gewoon je kop er voor. Dit is de kracht van ons geheel!

Volgende week dinsdag bekampen we om 20u Caro Building in Leffinge. Caro kennen we nog uit ons Verbakor verleden en staat garant voor een goede ploeg. Verder kijken we nog uit naar versterking en zijn we bezig met enkele namen. Daarbij een grote naam, met de nodige ervaring. Als we deze persoon kunnen overtuigen (Caje?), kan dit nog een extra dimensie aan ons team geven.... To be continued....De commentaren zijn gesloten.