13-06-13

Kruisfinale plaats 5 tem 8: ZVC De Zwerver - ZVC HCV 7-7 (shootouts: 0-1)

Nadat we de laatste poulematch verloren van finalist, Fusion Oostende, onder impuls van een ongenaakbare Saelens (scoorde alle doelpunten tegen ons). Werden we naar de tabel verwezen voor plaatsen 5 tem 8. In deze kruisfinales troffen we ZVC De Zwerver (nr. 5 reeks 1, Liga de Barloke). Geen onbekende tegenstander voor de meesten onder ons (met Verbakor), want we speelden in competitie van De Barloke al 3x tegen hen dit seizoen. We verloren 3x, waarvan de laatste keer nog vorige week, weliswaar nipt en tegen een "verzwakt" ZVC De Zwerver. In deze wedstrijd staan ze op sterkte met onder meer Van Borm op doel, Batti en Besh in de achterhoede en voorin teren ze op de snelheid van Toth en de flitsen van Tanguy en Dinne. Wij doen het met quasi dezelfde ploeg van de laatste weken, enkel Björn haakt af na een Gascoigne avondje op de Dolle Dagen de avond voordien. Zo verschijnen we met 6 pionnen op het wedstrijdblad. (en voor het eerst dit seizoen zonder supporters)

 

De wedstrijd zelf is er eentje van kat en muis. Constant neemt De Zwerver de leiding in de match en constant zetten wij de achtervolging in. Fouten bij ons worden onherroepelijk afgestraft, terwijl wij aan de overkant ook voldoende kansen creëren en ook het geluk aan onze zijde hebben. Brend rond een knappe aanval, met Robby knap af. Ook vandaag spelen de corners een grote rol. Want elke ploeg krijgt een shoot-out of 3. Arne neemt deze voor zijn rekening bij ons en scoort een 2 op 3. Ook Robby heeft zijn kanon vandaag behoorlijk op scherp! 2 knappe doelpunten, alleen Van Borm kan hem van een 3e houden met een safe op strafschop. Vernimmen scoort dan weer een beauty (wat prompt een transferaanbieding - tijdens de match - oplevert van de tegenpartij. Hij bedankte vriendelijk). Op enkele tellen van het einde, komen we een eerste keer op voorsprong 6-7, maar een overtreding in het doelgebied levert De Zwerver nog een strafschop op. Sammy kansloos en 7-7. Op naar shoot-outs! Aangezien Sammy voor ons elke shoot-out pakt, hebben we genoeg aan de goal van Robby (Arne stift op de lat) om ons enigszins onverhoopt te plaatsen voor de wedstrijd voor plaats 5 & 6. Daarin spelen we tegen Time-Out Eernegem, waar we al in de poule tegen speelden. Dat bleek geen makkelijk klus te zijn, al kunnen we in deze match ook tonen, dat ons team wel degelijk stappen heeft gemaakt in de laatste weken.

 

Speelden: Sammy, Koen, Christof (1), Arne (3), Robby (2) en Brend (1).

 

Volgende week spelen we op dinsdag 18 juni om 21u onze laatste match op het Lente Tornooi. Dezelfde manschappen, aangevuld met Björn "Gascoigne" Delys, zullen het opnemen tegen Time-Out Eernegem voor plaats 5 & 6.

De commentaren zijn gesloten.