15-05-13

Time Out Eernegem - ZVC HCV 3 - 5

Onze 3e en voorlaatste wedstrijd in de poule van het Lente Tornooi. Vandaag heet de tegenstander Time Out Eernegem, dat in zijn eerste twee partijen 0 op 6 haalde. Na onze eerste nederlaag van vorige week, wilden we terug aanknopen met de zege. In vergelijking met vorige week, kwam Björn voor de eerste keer bij de selectie in de plaats van Tom Blancke. Voor de rest stonden dezelfde pionnen op het veld, als de afgelopen 2 wedstrijden.

 

Het werd een wedstrijd met 2 gezichten. In de eerste helft spelen we goed en kunnen we een x-aantal kansen creëren. We gaan dan ook de rust in met een 0-3 voorsprong. Normaal dien je zo'n voorsprong op een volwassen manier, zoals in wedstrijd 1, te kunnen verdedigen en de score te kunnen uitdiepen. Niets is minder waar, want gedurende een kwartier kennen we een serieuze black-out. De tegenstander profiteert hier gretig van en hun geloof in een goede afloop stijgt dan ook met de minuut. We hangen als los zand aan elkaar en na 15min spelen in de 2e helft staat het opeens 3-3 en alles te herdoen! Gelukkig tonen we een goede mentale weerbaarheid en knokken we ons terug in de wedstrijd. Net op tijd en kort nadien scoren we de 3-4. De tegenstander blijft op enthousiasme teren en wij krijgen weer iets meer ruimte, als zij op zoek gaan naar de gelijkmaker. Zo slagen we erin om de 3-5 op het bord te krijgen en krijgen we nog kansen op meer. Maar de kansen blijven onbenut.

 

Eindstand 3-5 en 6 op 9. We pakken de punten, maar we mogen niet vergeten dat we op alle vlakken nog wat werk voor de boeg hebben. Niet verwonderlijk, want het is pas onze 3e wedstrijd samen. Het positieve is, dat we wel blijven knokken zijn en alsnog de winst kunnen pakken. Bouwen op de goeie punten en werken aan de mindere punten, dat is de enige weg naar boven.

 

Speelden: Sammy, Koen (1), Björn (1), Arne (1), Christof (1), Brend (1) en Robby.

Hoofdsponsor Caje, John Vernimmen en Wim Wybo zorgden voor de technische en logistieke ondersteuning op de bank.

 

Volgende week wacht ons wedstrijd 4 en meteen eentje van groot belang. Tegenstander, het sterke Fusion Oostende. Deze ploeg is van het niveau van Sportclub Gistel en we weten hoe dat is afgelopen. Bij winst spelen we quasi zeker de halve finale, verlies stuurt ons richting wedstrijden voor plaatsen 5 tem 8.

 

We spelen volgende week met dezelfde 7 mensen.

 

Aanvang: Dinsdag 21/05/13. Uur: 20u.

08-05-13

Sportclub Gistel - ZVC HCV 7-4

Gisteren stonden we voor de 2e wedstrijd in het Lente-tornooi. Tegenstander Sportclub Gistel. We hadden vorige week al horen waaien dat ze sterker zouden staan dan in hun eerste match en dat gerucht bleek ook waarheid te zijn. Niet alleen ruilde Björn Derycke het doel voor zijn natuurlijke habitat, het veld. Ze kwamen ook nog met een ander konijn uit de hoed: Kevin Fremout (die de meesten kennen van bij 't Pomptje). En tot overmaat van ramp speelde ene Jochen Van Rintel de match van zijn leven tegen ons (zijn toekomstige ploeg). Wij kunnen dan weer rekenen op Tom Blancke, die ons wil depanneren. Tom heeft ons laten weten dat hij zoveel mogelijk wil rusten naar het nieuwe voetbalseizoen toe, om zo topfit aan het nieuwe seizoen te starten. We proberen dan ook zijn wens te respecteren.

 

De wedstrijd start vrij opgaand en de eerste (halve) kansen zijn voor ons. Maar zoals we al vaker dit jaar mochten ondervinden in De Barloke, is een foutje maken tegen een sterkere en slimmere tegenstander dodelijk. Nog voor we het goed en wel beseffen, staan we aan de rust al 1-4 achter. Zonder echt zoveel minder te zijn. Maar Sportclub speelt het op ervaring en vernuft gewoon goed uit. Brend mildert voor ons gelukkig de score aan de rust.

 

Na de rust komen we beter in de match en kunnen we de tegenstander (die nu achterover leunt en loert op de counter) wat meer in de knip houden. Zowel Robby (vrije trap), Brend en Tom weten hun naam ook nog op het scorebord te vermelden. Dit na mooie aanvallende acties. Ook Sportclub komt er echter nog een paar keer gevat uit en weet het scoreverschil aan te houden. Eindstand 7-4.

 

Laten we ook niet vergeten, dat we nog steeds een nieuw team zijn. Het zal nog een tijdje zoeken zijn, naar de goeie looplijnen. Ook daarvoor doen we mee aan het Lente-tornooi, om volgend jaar in De Barloke met een ingespeeld team aan de start te komen.

 

Gelukkig waren we ook weer ijzersterk in de 3e time en dat wist ook uitbater Henk duidelijk te appreciëren!

 

Speelden: Sammy, Koen, Tom B (1), Arne, Robby (1), Brend (2) en Christof.

 

Volgende week rust Tom B en is Wim nog steeds geen 100%. We kunnen wel weer rekenen op Björn. Tegenstander: Time-Out Eernegem. Aftrap: Dinsdag 14 mei om 21u.

01-05-13

ZVC Honda Casier-Verbakor VS Swimmingpool 7-3

Eindelijk is het dan zo ver! Op dinsdagavond 30 april om 21u speelt ZVC Honda Casier-Verbakor zijn allereerste officiële match. Tegenstander: Swimmingpool. We treden aan met 6 spelers daar Kris Vanhessche (die de geblesseerde Wim Wybo vervangt) door familiale omstandigheden nog moet afhaken.

 

Sammy, Arne, Koen, Christof, Robby en Brend zijn de mannen met dienst. In de beginfase is het duidelijk aftasten en elkaar nog beter leren kennen. Maar toch worden al een paar knappe acties op de vloer gelegd. Het systeem van shoot-outs ligt ons blijkbaar ook want we scoren 2 van de 3 shoot-outs en Sammy pakt ook 1 van de 2 shoot-outs van de tegenstander. Swimmingpool verdient ook een pluim omdat zij ook proberen te voetballen en het ons knap lastig maakten! Aan de rust stond het 3-1 in ons voordeel. Na de rust begint de vermoeidheid parten te spelen en ontstaat er veel ruimte en veel kansen. ZVC HCV speelt de wedstrijd op een vrij volwassen manier uit en diept de eindscore uit tot 7-3. Al bij al een geslaagde generale repetitie. Volgende week volgt het sterke Sportclub Gistel.

 

Ook positief, de grote opkomst op de tribune! Vrienden, vriendinnen, moeders, vaders en sympathisanten kwamen het nieuwe team een hart onder de riem steken! Waarvoor Dank!

 

Bij deze bedanken we ook nog eens iedereen die het team mee op poten zette: In eerste instantie onze hoofdsponsor en gulle schenker Honda Casier, Co-sponsor Verbakor-AXA bank en de maker van de shirts: JES-Sports Errea Point Coast.

 

Doelpunten: Arne (3, waarvan 2 shoot-outs), Robby (2) en Brend (2).

 

Op naar match 2, volgende week dinsdag om 20u!