15-05-13

Time Out Eernegem - ZVC HCV 3 - 5

Onze 3e en voorlaatste wedstrijd in de poule van het Lente Tornooi. Vandaag heet de tegenstander Time Out Eernegem, dat in zijn eerste twee partijen 0 op 6 haalde. Na onze eerste nederlaag van vorige week, wilden we terug aanknopen met de zege. In vergelijking met vorige week, kwam Björn voor de eerste keer bij de selectie in de plaats van Tom Blancke. Voor de rest stonden dezelfde pionnen op het veld, als de afgelopen 2 wedstrijden.

 

Het werd een wedstrijd met 2 gezichten. In de eerste helft spelen we goed en kunnen we een x-aantal kansen creëren. We gaan dan ook de rust in met een 0-3 voorsprong. Normaal dien je zo'n voorsprong op een volwassen manier, zoals in wedstrijd 1, te kunnen verdedigen en de score te kunnen uitdiepen. Niets is minder waar, want gedurende een kwartier kennen we een serieuze black-out. De tegenstander profiteert hier gretig van en hun geloof in een goede afloop stijgt dan ook met de minuut. We hangen als los zand aan elkaar en na 15min spelen in de 2e helft staat het opeens 3-3 en alles te herdoen! Gelukkig tonen we een goede mentale weerbaarheid en knokken we ons terug in de wedstrijd. Net op tijd en kort nadien scoren we de 3-4. De tegenstander blijft op enthousiasme teren en wij krijgen weer iets meer ruimte, als zij op zoek gaan naar de gelijkmaker. Zo slagen we erin om de 3-5 op het bord te krijgen en krijgen we nog kansen op meer. Maar de kansen blijven onbenut.

 

Eindstand 3-5 en 6 op 9. We pakken de punten, maar we mogen niet vergeten dat we op alle vlakken nog wat werk voor de boeg hebben. Niet verwonderlijk, want het is pas onze 3e wedstrijd samen. Het positieve is, dat we wel blijven knokken zijn en alsnog de winst kunnen pakken. Bouwen op de goeie punten en werken aan de mindere punten, dat is de enige weg naar boven.

 

Speelden: Sammy, Koen (1), Björn (1), Arne (1), Christof (1), Brend (1) en Robby.

Hoofdsponsor Caje, John Vernimmen en Wim Wybo zorgden voor de technische en logistieke ondersteuning op de bank.

 

Volgende week wacht ons wedstrijd 4 en meteen eentje van groot belang. Tegenstander, het sterke Fusion Oostende. Deze ploeg is van het niveau van Sportclub Gistel en we weten hoe dat is afgelopen. Bij winst spelen we quasi zeker de halve finale, verlies stuurt ons richting wedstrijden voor plaatsen 5 tem 8.

 

We spelen volgende week met dezelfde 7 mensen.

 

Aanvang: Dinsdag 21/05/13. Uur: 20u.

De commentaren zijn gesloten.