08-05-13

Sportclub Gistel - ZVC HCV 7-4

Gisteren stonden we voor de 2e wedstrijd in het Lente-tornooi. Tegenstander Sportclub Gistel. We hadden vorige week al horen waaien dat ze sterker zouden staan dan in hun eerste match en dat gerucht bleek ook waarheid te zijn. Niet alleen ruilde Björn Derycke het doel voor zijn natuurlijke habitat, het veld. Ze kwamen ook nog met een ander konijn uit de hoed: Kevin Fremout (die de meesten kennen van bij 't Pomptje). En tot overmaat van ramp speelde ene Jochen Van Rintel de match van zijn leven tegen ons (zijn toekomstige ploeg). Wij kunnen dan weer rekenen op Tom Blancke, die ons wil depanneren. Tom heeft ons laten weten dat hij zoveel mogelijk wil rusten naar het nieuwe voetbalseizoen toe, om zo topfit aan het nieuwe seizoen te starten. We proberen dan ook zijn wens te respecteren.

 

De wedstrijd start vrij opgaand en de eerste (halve) kansen zijn voor ons. Maar zoals we al vaker dit jaar mochten ondervinden in De Barloke, is een foutje maken tegen een sterkere en slimmere tegenstander dodelijk. Nog voor we het goed en wel beseffen, staan we aan de rust al 1-4 achter. Zonder echt zoveel minder te zijn. Maar Sportclub speelt het op ervaring en vernuft gewoon goed uit. Brend mildert voor ons gelukkig de score aan de rust.

 

Na de rust komen we beter in de match en kunnen we de tegenstander (die nu achterover leunt en loert op de counter) wat meer in de knip houden. Zowel Robby (vrije trap), Brend en Tom weten hun naam ook nog op het scorebord te vermelden. Dit na mooie aanvallende acties. Ook Sportclub komt er echter nog een paar keer gevat uit en weet het scoreverschil aan te houden. Eindstand 7-4.

 

Laten we ook niet vergeten, dat we nog steeds een nieuw team zijn. Het zal nog een tijdje zoeken zijn, naar de goeie looplijnen. Ook daarvoor doen we mee aan het Lente-tornooi, om volgend jaar in De Barloke met een ingespeeld team aan de start te komen.

 

Gelukkig waren we ook weer ijzersterk in de 3e time en dat wist ook uitbater Henk duidelijk te appreciëren!

 

Speelden: Sammy, Koen, Tom B (1), Arne, Robby (1), Brend (2) en Christof.

 

Volgende week rust Tom B en is Wim nog steeds geen 100%. We kunnen wel weer rekenen op Björn. Tegenstander: Time-Out Eernegem. Aftrap: Dinsdag 14 mei om 21u.

De commentaren zijn gesloten.